,

Apa de orez, secretul de frumusete al asiaticelor

Picture1 Stiți vorba ,,frumoasă ca bobul de orez”?  Așa sună cel mai frumos compliment pe care îl poate primi o femeie din Japonia. Apa de orez este folosită de asiatici de secole întregi pentru menținerea frumuseții. Aceasta are puterea de a regenera și hrăni pielea, fiind una dintre cele eficiente tratamente cosmetice.

Apa de orez este considerată de femeile din Asia un tratament cu calități superioare produselor artificiale de înfrumusețare. Datorită agenților de curățare fini și delicați prezenți în bobul de orez, aceștia acționează blând asupra tenului și oferă o sursă bogată de vitamine, minerale și aminoacizi, cu proprietăți de hidratare, hrănire și regenerare. De asemenea, acidul ferulic din compoziție are proprietăți antioxidante, iar alantoina, anti-inflamatorii.

Efectele apei de orez: ten de porțelan și păr strălucitor, de gheișă

Apa de orez conține vitaminele B1CE și minerale, iar împreuna ajută la închiderea porilor, la catifelarea și tonifierea pielii. Utilizată ca tonic, atât dimineața, cât și seara, aceasta are un efect ușor astringent. Mai mult decât atât, apa de orez este bogată în antioxidanți și ameliorează petele cauzate de procesul de îmbătrânire sau de acnee. Este recomandată chiar și pentru arsurile solare. Pielea se va calma și va căpăta un aspect luminos.

Orezul conține un complex de B-uri care are în compoziţie inositol. Acesta este recunoscut pentru proprietățile sale de a încetini procesul de îmbătrânire, dar și pentru îmbunătățirea circulației sângelui. Tot datorită conținutului de inositol, apa de orez are capacitatea de îmbunătăți elasticitatea părului și stimulează creșterea acestuia. Studiile au demonstrat că inositolul rămâne în interiorul firului de păr chiar și după clătire, oferind protecție și strălucire.

Cum se prepară ,,miracolul frumuseții nipone”

Rețeta este cât se poate de simplă. Aveți nevoie de orez jasmine, de preferabil organic și apă purificată sau distilată. Fierbeți orezul și strecurați excesul de apă într-un pahar pe care îl țineti la frigider peste noapte. Odată răcit, acesta va fi un ingredient puternic pentru un ten impecabil și un păr mătăsos.

Tu ce ai făcut până acum cu apa în care ai fiert orezul?

Sursă foto: pinterest.com

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns