, ,

Media Brunch la NORMA Fine Dining cu chef Sidia Sissoko

norma (4)NORMA Fine Dinning, restaurantul deschis recent in zona Dorobanti, a gazduit luni, 18 aprilie, Late Media Brunch, eveniment in cadrul caruia a fost prezentat un concept inovativ de cooking, dar si meniul ce poarta semnatura lui chef Sidia Sissoko, fost concurent Masterchef.

NORMA propune o experienta culinara inedita, o experienta noua si robusta, prin retete si condimente adunate din colturi uitate ale lumii. Chef Sidia Sissoko, iubitor al gastronomiei frantuzesti clasice, pe care a descoperit-o si invatat-o de la francezii din Guineea, readuce in prim plan tehnici gastronomice clasice frantuzesti, multe aproape uitate, pe care le prezinta intr-o forma actuala, moderna si pe care le trece prin propriul filtru romanesc.

Tocmai de aceea, pentru Late Media Brunch, chef Sidia Sissoko a pregatit un meniu savuros si plin de culoare, ce a fost din plin savurat de cei prezenti la eveniment:

  • Tartar de creveti cu caju, apio si mango
  • Buleta de pui organic, parmezan si sos de ardei copt
  • Barcuta de andiva cu nectarina, fromage de chevre, nuci caramelizate si sos sweet chili
  • Tartina de pastrama de rata facuta in casa
  • Barbun cu fondue de praz si sos de lamaie verde
  • Tarta de lamaie cu infuzie de busuioc

Reinterpretarea mancarii traditionale romanesti cu influente franțuzesti creeaza la NORMA retete unice ce vor fi cu siguranta apreciate de toti cei care trec pragul restaurantului.

Restaurantul NORMA a fost conceput ca un spatiu de relaxare, un loc linistit, perfect pentru cei care isi doresc un spatiu discret unde sa iasa si sa deguste preparate delicioase. Designul localului a fost realizat de arhitectul Ioana Viziteu, care a creionat conceptul in jurul povestii de viata a bucatarului, fondator al restaurantului.

M-am inspirat din simplitatea si naturaletea lui, creand astfel un spatiu simplu, cald, degajat si usor pastelat. Respectul pentru arhitectura casei a fost o prioritate in aceasta amenajare, de aceea am incercat sa pun in valoare fiecare detaliu vechi gasit in spatiu. Obiectele care compun decorul sunt realizate din materiale naturale, lucrate manual, special pentru acest loc”, explica architectul Ioana Viziteu.

Restaurantul ofera un meniu ca la carte, cu influente puternice de origine franceza, pe care il veti regasi zilnic in locatie, insa oferta gastronomica de la NORMA nu se rezuma doar la acesta. Clientii pot participa la degustari de vinuri, unele in premiera, precum si la meniuri inedite de tip Degustation – un meniu special cu portii mici si numeroase care nu se pot gusta in alte restaurante, acestea fiind specialitati ale bucatarului. In cadrul acestor evenimente, bucatarul discuta meniul de vinuri cu un somelier pentru a asorta perfect bautura cu fiecare reteta creata, iar niciun detaliu nu este lasat la voia intamplarii.

A: Str. Aviator Teodor Iliescu 33, Bucuresti
E: book@norma-fine-dining.ro / contact@norma-fine-dining.ro
F: https://www.facebook.com/restaurantNORMA/
W: http://www.norma-fine-dining.ro/

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns